Overzicht van Bijenteel cursussen in 2018

 

Beginnerscursus bijenteelt 
Er wordt in het voorjaar 2018 onder auspiciën van de Groep Fryslân een bijenteeltcusus voor beginners, de Basiscursus Bijenhouden, georganiseerd. De coördinator van deze cursus is  Emmo Koster. Bij hem kan ook informatie worden verkregen via email: bijencursus@gmail.com  

 Theorielessen
Alle cursisten volgen de theorielessen op dinsdag van 19:30 tot 21:45 uur in Leeuwarden, de eerste les is op 6 maart.

 

Praktijklessen

 De groep van 24 wordt in groepjes van 6 verdeeld  over de vier praktijklocaties: Leeuwarden,Oosterwolde, Oranjewoud en Sneek.

 

Op woensdag in Leeuwarden op donderdag in Oosterwolde van 16.30 uur tot 18.00 uur.

 

en in Oranjewoud en Sneek op zaterdag van 15.30 tot 17.00 uur.

  

Aanmeldingen praktijkplaats

 Bij de verdeling van de cursisten over de praktijklocaties wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de voorkeur van de cursisten. 

 Op dit moment zijn er 24 aanmeldingen. Voor  Leeuwarden 11, Oosterwolde 6, Oranjewoud 6 en Sneek 3 aangemeld. In Leeuwarden zijn er dus 4 ‘teveel, over’.

 Sneek is  er als praktijkcursusplaats nog  maar kortgeleden bij gekomen.  Het kan best zijn dat sommigen van u, die zich voor Leeuwarden hebben ingeschreven, nu er in Sneek nog 3 plaatsen open zijn – op zaterdag i.p.v. woensdag – daar ook wel, of misschien zelfs liever, de praktijklessen volgen.

 Aanmelding definitief ?

 Elk jaar komt het voor dat één of meer inschrijvingen worden geannuleerd, met als gevolg dat er één of meer cursusplekken open vallen, terwijl mogelijkerwijs kandidaten zich niet hebben aangemeld omdat de cursus op de website  ‘vol’ was. We moeten daarom in een vroeg stadium weten of dit het geval is om nieuwe cursisten de gelegenheid te geven zich aan te melden.

 

 

 

 

Contactgegevens

Secretaris/penningmeester
Wietze ten Hoor
email zie boven
hoorw@xs4all.nl